lørdag den 23. maj 2015

Erstatning for ÆG, MÆLK og SMØR i traditionelle opskrifter

Hvis man vil eksperimenterer med at bruge almindelige traditionelle opskrifter, som indeholder animalske produkter, så er det muligt at erstatte dem med vegetabilske produkter. Bare tag chancen og prøv dig frem.

Æg:

Før man går på jagt efter en erstatning for æg i sin kage, skal man finde ud af, om ægget i opskriften bliver brugt som hævemiddel (en let, luftig kage) eller til at binde med (en tung kage).
Erstatninger for æg i kager, hvor æg er brugt som hævemiddel:
1 æg= 0,5 dl æblejuice
1 æg= 0,5 dl sveskemos
1 æg= 1 most, moden banan
1 æg= 1 spiseskefuld blendede hørfrø og 3 spiseskefuld vand godt mikset sammen, så det har en gele-agtig konsistens.
Erstatninger for æg i kager, hvor æg er brugt som bindemiddel:
1 æg= 2 spiseskefuld kartoffelmel blandet med 2 spiseskefuld vand
1 æg= 2 spiseskefuld kartoffelmos
1 æg= 2 spiseskefuld majsstivelse blandet med 2 spiseskefuld vand
1 æg= 2 teskefuld bagepulver blandet med 2 spiseskefuld vand og en spiseskefuld olie.
NB: Tofu er en god erstatning for æg i opskrifter, som indeholder mange æg. Eksempelvis tærter og buddinger. Brug silketofu, og sørg for at blende det, så det bliver helt lindt og uden klumper. 1 æg svarer til 1/2 dl silketofu.

Mælk:

Erstat mængden af mælken med samme mængde fra et af følgende alternativer:
Sojamælk (bedst til tunge desserter)
Kokosmælk (bedst til tunge desserter)
Mandelmælk
Rismælk
NB: Erstat 1 dl kærnemælk med 1 dl usødet sojamælk, som er pisket grundigt med enten 2 spiseskefuld citronsaft eller eddike.

Smør:

Erstat mængden af smør med kokossmør, eller brug olie, dog ikke til småkager. 100 gram smør svarer til 85 gram olie.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar