- 200 g quinoa (vægt før kogning)
- 400 ml vand
- 1 boullionterning
- 250 g kartofler
- 2 løg
- 2 dl rasp
- 2 spsk. hørfrø blendet med 6 spsk. vand
- 2 fed hvidløg, pressede
- 1 bundt persille, hakket
- 1 tsk. salt
- peber
- olie til stegning
Fremgangsmåde:
Skyl quinoaen grundigt.
Kog quinoaen i vand og boullion i 20 minutter ved svag varme under låg.
Afdryp quinoaen i en si, hvis der er vand tilbage efter kogning.
Riv kartofler og løg.
Riv kartofler og løg.
Blend hørfrø med 6 spsk. vand, til det bliver en tyk og cremet masse.
Rør alle ingredienserne sammen til en fars, og form den til frikadeller.
Rør alle ingredienserne sammen til en fars, og form den til frikadeller.
Frikadellerne steges i olie på en pande på hver side, til de er gyldne.
Serveres eksempelvis sammen med nye kartofler, spidskålssalat eller salat/råkost og brød. Kan også puttes i et pitabrød eller en sandwich. De smager godt både kolde og varme.
Serveres eksempelvis sammen med nye kartofler, spidskålssalat eller salat/råkost og brød. Kan også puttes i et pitabrød eller en sandwich. De smager godt både kolde og varme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar