lørdag den 9. august 2014

Quinoa Frikadeller

   

Ingredienser:
  • 200 g quinoa (vægt før kogning)
  • 400 ml vand
  • 1 boullionterning
  • 250 g kartofler
  • 2 løg
  • 2 dl rasp
  • 2 spsk. hørfrø blendet med 6 spsk. vand
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 1 bundt persille, hakket
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • olie til stegning

Fremgangsmåde:

Skyl quinoaen grundigt.
Kog quinoaen i vand og boullion i 20 minutter ved svag varme under låg.
Afdryp quinoaen i en si, hvis der er vand tilbage efter kogning.
Riv kartofler og løg.
Blend hørfrø med 6 spsk. vand, til det bliver en tyk og cremet masse.
Rør alle ingredienserne sammen til en fars, og form den til frikadeller.
Frikadellerne steges i olie på en pande på hver side, til de er gyldne.

Serveres eksempelvis sammen med nye kartofler, spidskålssalat eller salat/råkost og brød. Kan også puttes i et pitabrød eller en sandwich. De smager godt både kolde og varme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar